menu

Nieuws

Actuele informatie en activiteiten

Help Sheltersuit een slachtoffer warm houden tegen de vrieskou!

Het jaar mag dan voorbij zijn, maar de winter nog niet, voor Sheltersuit een belangrijke periode. In oktober ging Sheltersuit haar nieuwe wintercampagne #ikgeefjewarmte van start: 3000 Sheltersuits voor mensen in nood langs de grenzen van Europa. Samen met Raakkracht pakken zij het groots aan.

 

Inmiddels hebben zij met de binnengekomen donaties al 650 pakken kunnen uitdelen in Sarajevo (Bosnië): de nood is daar hoog; mensen hebben geen onderdak, er is weinig opvang of mensen slapen in verlaten gebouwen.

De vreugde onder de ontvangers is groot.
“Hier doen we het allemaal voor. Het is zulk dankbaar werk en de mensen zijn zo ongelofelijk blij met dit pak. Al die blije gezichten. Het werd ons wederom duidelijk; een Sheltersuit redt levens.”

 

De campagne van Sheltersuit loopt nog steeds. Ze zijn nog steeds dringend op zoek naar donaties, want ze zullen snel naar de Griekse eilanden gaan om meer slachtoffers te helpen de winter door te komen.

Wil jij Sheltersuit ook warmte geven?
Dat kan! Doneer via een Tikkie een bedrag naar keuze of ga naar de doneerpagina

Nog een oude slaapzak op zolder? 
Breng jouw geschikte oude slaapzak langs bij het servicepunt van de Spinnerij, deze upcyclen ze in hun Sheltersuit.

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst Startup Twente

Startup Twente, met als dragende krachten Spinnerij Oosterveld, Ondernemerslab ROC van Twente, Novel-T, the Ceespot en Saxion Centrum voor Ondernemerschap, nodigt je van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst 2019.

Als spreker is Frank Krake aanwezig. Als Frank vertelt wat hij allemaal heeft meegemaakt is meteen duidelijk waarom hij zichzelf ‘de Rampondernemer’ noemt. Zijn verhaal leunt op tegenslagen en negatieve gebeurtenissen, waar hij op zijn eigen wijze een positieve draai aan geeft. Een ding is zeker: na zijn bijdrage ga je geïnspireerd, gemotiveerd en met een lach op je gezicht richting de borrel.

Aanmelden kan via deze link:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nieuwjaarsbijeenkomst-met-rampondernemer-frank-krake-53812380278

Jingle & Mingle

Het vorige jaar werd op een warme manier afgesloten in de Spinnerij. Appeltjes van Oranje organiseerde op 21 december de Jingle & Mingle. Een overheerlijke kerstlunch waarbij er genoten werd van een goede sfeer, heerlijk eten en drinken en natuurlijk een hoop gezelligheid.

Wij willen de dames van Appeltjes van Oranje dan ook van harte bedanken voor het organiseren van deze geweldige middag!

Namens Spinnerij Oosterveld hopen wij dat je fantastische feestdagen hebt gehad en wensen wij je een goed en succesvol nieuwjaar!

Kick-off evenement Solar Team Twente

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Solar Team Twente. Dit enthousiaste team bestaande uit studenten van Saxion en Universiteit Twente, tezamen met een uitgebreid en innovatief netwerk, draagt bij aan de ontwikkeling van technologieën en innovaties om zonne-energie zo efficiënt mogelijk in te zetten als een energiebron voor voertuigen. Dit doen zij door het maken van de beste auto op zonne-energie ter wereld. Zij dagen de toekomst van stedelijke mobiliteit uit en zijn van onschatbare ware voor de ontwikkeling van duurzame mogelijkheden betreft mobiliteit.

Op woensdag 21 november organiseerden zij het kick-off evenement in Spinnerij Oosterveld, waarbij het team samen met partners stil stond bij de rijke historie van het team, maar ook vooruitblikte op een bijzondere toekomst.

Zij focussen zich onder andere op drie van de UN Global Goals (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen), te weten affordable and clean energy (7), sustainable cities and communities (11) en industry, innovation and infrastructure (9). Het ultieme doel is om samen bij te dragen aan een betere toekomst in innovatie, educatie en duurzaamheid. Wij vinden het dan ook ontzettend gaaf dat wij het team mochten verwelkomen in de Spinnerij voor het kick-off evenement.

Op 13 oktober 2019 doen zij mee aan de Bridgestone World Solar Challenge, een race in Australië voor auto’s die rijden op zonne-energie. Het team doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Meer weten over Solar Team Twente? Kijk vooral eens op hun website!

(Foto’s gemaakt door Renna Vliem)

Sinterklaas in de Spinnerij

Op 5 december heeft Sinterklaas met zijn pieten, ondanks zijn drukke schema, toch een bezoekje kunnen brengen aan Spinnerij Oosterveld. Vanaf de tweede verdieping tot en met de begane grond heeft hij bij de huurders een bezoekje langs de deur gebracht en heeft piet natuurlijk wat heerlijke pepernoten achtergelaten voor de harde werkers. Wij willen Sinterklaas en zijn pieten van harte bedanken voor het gezellige bezoek en wensen hem een goede terugreis naar Spanje!

VONROC shoot in de takelruimte

Een poosje geleden werd er druk geklust en gefilmd in de takelruimte. De reden? De nieuwe trailer voor VONROC, aanbieder van gereedschap. Het prachtige resultaat willen wij natuurlijk graag met jou delen!

Wist je trouwens dat VONROC ook een steentje bijdraagt aan het beter milieu? Zij zijn namelijk donateur van het Ocean Cleanup Project. Klik hier voor meer info!

Een bezoek vanuit Dortmund aan de Spinnerij

Zoals je misschien al weet heeft World of Walas enige tijd geleden de herontwikkeling van het historische pand Phoenix West aangekondigd. In samenwerking met de stad Dortmund zal aan de ontwikkeling van deze historische gebouwen en het gebied van Phoenix West worden gewerkt. De visie is een moderne en lokaal gerichte visie, met respect voor het behoud van deze buitengewone gemeenschap. Kijk vooral eens op de website van World of Walas voor meer informatie over dit bijzondere project!

Internationaal is er veel aandacht voor het project in Duitsland en hiermee dus ook voor de Spinnerij. Afgelopen oktober brachten vertegenwoordigers van de media in Dortmund, TV WDR, Nordstadtblocker, Ruhr Nachrichten en de Wirtschaftsförderung een bezoek aan de Spinnerij. Na een korte introductie kregen zij een rondleiding door het gebouw waarbij ook diverse huurders werden bezocht. Het gezelschap was erg onder de indruk van de Spinnerij en de community met een vriendelijke en inspirerende sfeer.

Onderstaande video is een voorbeeld van één van de positieve berichten die over de Spinnerij zijn gemaakt en willen wij natuurlijk graag met jou delen!

Huurdersborrel Spinnerij

Huurdersborrel
Namens de Spinnerij willen wij alle aanwezigen van harte bedanken voor de komst tijdens de huurdersborrel. Op vrijdag 5 oktober konden de huurders van de Spinnerij aan het einde van de dag genieten van een hapje en een drankje. Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde middag en hopen iedereen graag weer te zien bij de volgende borrel!

Het Walas Mini Ecosysteem (Natuur in een fles)

Natuur in een fles

Houd jij veel van planten, maar heb je geen tijd en/of groene vingers? Dan is een afgesloten terrarium de perfecte match! De planten hebben geen verzorging nodig doordat ze leven op gerecyclede zuurstof en voedingsstoffen. Het water heeft zijn eigen kringloop, wordt opgenomen, verdampt en druppelt weer op de wortels voor een nieuwe kringloop. Zet de fles op een lichte standplaats en je hoeft de plantjes alleen nog maar liefde te geven!

Een ontzettend leuke en slimme oplossing van onze collega Zilal van Farm2Future. Interesse in één van deze mini ecosystemen? Kom gerust eens langs bij het Servicepunt, wij vertellen je graag meer!

TkkrLab – Weekend van de Wetenschap

000_008_228_photo_detail

TkkrLab doet op 6 en 7 oktober van 11:00 tot 17:00 mee aan het Weekend van de Wetenschap. Tijdens het Weekend van de Wetenschap geven zij rondleidingen in hun ruimtes, presenteren zij hun projecten, geven zij een lezing over “Internet of Things” en organiseren zij een workshop beepkit (solderen) en Arduino (programmeren).

Zij nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen! Meer informatie over TkkrLab kan je vinden via deze link.