Terug naar overzicht

Bee the change!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het aantal bijen wereldwijd sterk afneemt. Dit heeft grote gevolgen voor onze planeet en haar diversiteit. Sterker nog, zonder bijen zal uiteindelijk een derde deel van onze voedselvoorziening verdwijnen. In het kader van de Earth Charter Day vragen wij hier dan ook graag wat aandacht voor. Tijd voor actie! Hoe? Door het nemen van deze drie stappen kan jij al een enorm verschil maken:

  • Plant bij-vriendelijke bloemen. Let hierbij op dat de bloemen oorspronkelijk uit Nederland komen en deze in verschillende maanden bloemen. Op de kalender van milieucentraal kan je vinden welke bloemen dit zijn.
  • Vermijd pesticiden en koop waar mogelijk biologische producten.
  • Deel! Verspreid het woord en inspireer anderen om ook actie te ondernemen!

Op het dak van de Spinnerij staan bijenkasten en de lokale imker zorgt met veel plezier voor de bijenkolonie die hier zit. Ook op de World of Walas locatie in Heerlen, Carbon6, werkt één van de huurders met deze bijzondere beestjes. Hij verzorgt daar namelijk bijenlucht therapie, wat ondersteuning en verzachting biedt bij diverse longklachten. Bijen wereldwijd zorgen zelfs voor het bestuiven van 80% van onze bloeiers. Het zou toch zonde zijn als wij dat allemaal moeten missen.

Help jij mee om een verschil te maken?

Deel het op social media

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik