menu

Nieuws

Actuele informatie en activiteiten

Promo Talentfabriek 053

Talentfabriek 053 is een dansschool in Spinnerij Oosterveld waarbij de focus voornamelijk ligt op streetdance en de Hip Hop dansstijl. Sabina Mehic geeft les aan een tal van verschillende groepen, variërend in leeftijd.

Onlangs maakten zij deze toffe promovideo welke wij natuurlijk graag met je delen!

Nieuwsgierig geworden? Kom langs in ruimte 1.11, doe mee of nodig eens familie en vrienden uit. Alle eerste lessen van de diverse klassen zijn gratis. De contactgegevens en het rooster vind je op de website!

Create Tomorrow

Update: In verband met het Coronavirus wordt dit evenement verplaatst naar een later tijdstip  

Toekomstdenkers uit industrie, wetenschap, zorg en overheid werken samen met studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Ben jij erbij? 

www.createtomorrow.nl

Create Tomorrow is meer dan alleen een studenten denktank!
Op vrijdag 24 april is alweer de negende editie van de denktank, in een enorme festivaltent op de campus van de Universiteit Twente. Duizend studenten (hbo en universiteit) gaan in multidisciplinaire teams een dag lang aan de slag met uitdagende challenges van organisaties. Maar dit jaar is Create Tomorrow meer! 

R&D festival in de binnenstad van Enschede: Explore Tomorrow
Op donderdag 23 april brengt Create Tomorrow studenten en vertegenwoordigers uit industrie, wetenschap, zorg en overheid in de Enschedese binnenstad bij elkaar voor een inspirerend R&D festival. Vanuit verschillende perspectieven verkennen ze oplossingen voor de knelpunten binnen energietransitie, industrie, gezondheidszorg en smart cities. Verwacht inspirerende keynotes, gave demo’s, verhitte paneldiscussies, verrassende pitches en onverwachte ontmoetingen. Binnenkort presenteren zij de namen van de sprekers en panelleden. Aanmelden is kosteloos en kan hier.

Lees meer over het event en de mogelijkheden om onderdeel te zijn op www.createtomorrow.nl.

Hackathon – Een kansrijke start

Update: In verband met het Coronavirus wordt dit evenement verplaatst naar een later tijdstip

‘hack·a·thon’: Een hackathon is een evenement waarin (teams van) deelnemers non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor een aangereikte casus te bedenken. De deelnemers brengen verschillende talenten mee om daarmee effectieve teams te vormen. Deze teams worden door de deelnemers zelf of door de organisatie gevormd.

Garage2020 organiseert van 1 tot en met 3 april 2020 weer een “Hackathon”, ditmaal in Spinnerij Oosterveld! Tijdens dit 3-daagse programma werken de teams aan een complex vraagstuk, namelijk: “Hoe krijgen meer kinderen in Nederland de best mogelijke eerste 1000 dagen van zijn of haar leven?”

https://garage2020twente.nl/

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start in het leven. Juist omdat de ontwikkeling van een kind in de eerste 1000 dagen razendsnel gaat, is het van fundamenteel belang dat deze goed verloopt: er is maar één kans op een goede start.

Garage 2020 en Platform 51 slaan de handen ineen en organiseren met hun partners een hackathon in de Spinnerij. De winnaar neemt het op tegen andere winnaars in de landelijke finale en maakt kans op een grote prijzenpot om het product echt te ontwikkelen.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Kijk dan op de site of mail naar fleur@garage2020.nl!

Sheltersuit Sleep Out

Update: In verband met het Coronavirus wordt dit evenement verplaatst naar een later tijdstip

In de nacht van 14 op 15 maart organiseert huurder Sheltersuit de eerste Nederlandse Sheltersuit Sleep Out op de Oude Markt in Enschede. Deelnemers laten zich sponsoren en brengen samen op het plein de nacht door. 

De Sheltersuit Sleep Out gaat een heel bijzondere nacht worden. Samen met alle deelnemers, de stad Enschede en een grandioos programma houden ze elkaar warm. Dit doen ze om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek in de wereld. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan Stichting Sheltersuit die daarmee speciale water- en winddichte jassen maken. Vervolgens zorgt Sheltersuit voor een juiste en eerlijke distributie onder daklozen. Hun droom: dat niemand op de wereld het koud heeft.

Het programma
Deelnemers krijgen voorlichting hoe ze zich warm moeten kleden en voorbereiden op het slapen in de kou. Er wordt een groot podium gebouwd voor een muzikaal en inhoudelijk programma, de hele nacht zal er van alles te doen zijn.

Start: zaterdag 14 maart 2020 – 19:00
Eind: zondag 15 maart 2020 – 07:00
Locatie: Oude Markt in Enschede

Ze zijn op zoek naar mensen die mee willen slapen of zich als (bedrijfs)sponsor willen aansluiten. Wil je dus meer weten, doneren of meedoen? Kijk dan snel op https://sleepout.sheltersuit.com/!

Een nieuw jaar

Een nieuw begin, een nieuw jaar en daarom, nu meer dan ooit, een goede gelegenheid om ons extra in te gaan zetten voor een betere planeet. Of het nu gaat om het verduurzamen van steden, wijken, gemeenschappen of om het zetten van kleine stappen in ons dagelijks leven; wij hebben in ieder geval radicale hoop voor de toekomst en hopen dat jij dit met ons wil delen. We hopen dat het jaar voor jou fantastisch is begonnen en 2020 gezond, gelukkig en succesvol mag zijn!

Happy Holidays!

Studenten ROC van Twente

Van veel huurders en bezoekers krijgen wij regelmatig vragen over de studenten die in en om het pand aan het werk zijn. Graag vertellen wij je dan ook wat meer over de bezige bijen van het ROC van Twente en wat zij hier allemaal doen!

Het ROC van Twente zit in ruimte 0.03 van de Spinnerij gevestigd met een aantal verschillende opleidingen, welke onder te verdelen zijn in twee delen. Allereerst is het “CollegeLeerBedrijf M&Ooi Geregeld!” met haar tweedejaars studenten aanwezig op elke dinsdag tussen 9:00 uur en 14:00 uur. Het collegeleerbedrijf bestaat uit drie verschillende niveau 4 opleidingen, namelijk de Juridische opleiding, Financiële opleiding en de opleiding tot Management Assistant. Zij werken met opdrachten die 10 weken duren, waarbij er een grote focus ligt op de “21st century skills” en de toepassing hiervan in de praktijk. Middels deze opdrachten werken zij voor diverse opdrachtgevers vanuit de beroepspraktijk. Mooie voorbeelden van opdrachtgevers dit jaar zijn huurder Sheltersuit, Promotie Oldenzaal en Noaberkracht Dinkelland-Tubbergen, waarvoor de studenten opdrachten uitvoeren ten behoeve van het vergroten van de naamsbekendheid van deze organisaties. Met de opdrachtgever hebben de studenten eerst een kennismaking en aan het einde van de opdracht geven zij een presentatie. Individueel krijgen de studenten een cijfer over het gehele proces en als groep krijgen zij een cijfer voor het eindproduct vanuit de opdrachtgever.

Naast het collegeleerbedrijf is de niveau 3 opleiding “Medewerker Business Support” met een klas van 18 leerlingen aanwezig op de overige dagen. De opleiding is de enige opleiding in zijn soort in Nederland en is een mix van facilitair, commercieel en administratief onderwijs. Het is een heel praktijkgerichte opleiding waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat en de leerlingen veel praktijkervaring opdoen door bijvoorbeeld tweewekelijks op bezoek te gaan bij bedrijven. Deze nieuwe opleiding wordt, mede door de unieke aanpak van de lessen, als erg positief ervaren door de studenten.

De opleidingen zijn bewust buiten de reguliere schoolgebouwen gevestigd om de studenten zoveel mogelijk in contact te kunnen brengen met het bedrijfsleven. Het ROC van Twente zou dan ook graag in contact komen met geïnteresseerde bedrijven in- en om de Spinnerij. Het collegeleerbedrijf is altijd op zoek naar meer opdrachten, dus schroom vooral niet om eens contact op te nemen!

Pubquiz: De derde editie

Het was weer een beregezellige avond met strijdlustige teams tijdens de pubquiz afgelopen 24 oktober. Wij willen de deelnemers en de organisatoren Appeltjes van Oranje en Alludens dan ook van harte bedanken voor deze mooie avond.

Tijdens de vorige twee edities was huurder Golden Egg Check de winnaar, maar deze keer gaat de eeuwige roem naar het team van Appeltjes van Oranje! Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning! Durf jij de volgende keer de uitdaging aan te gaan?

Wij kijken in ieder geval uit naar de 4e editie van de pubquiz en hopen natuurlijk dat hier zo veel mogelijk mensen aan mee zullen doen. Geen huurder maar lijkt het je leuk om deel te nemen? Neem contact met ons op via het formulier!

Retro Game Dag bij TkkrLab

Een feest van herkenning was het op 31 augustus bij TkkrLab. Tijdens de Retro Game Dag konden bezoekers oude bekende en minder bekende klassiekers spelen op diverse spelcomputers. De Tubantia schreef er een leuk artikel over, bekijk het hier!

Talentfabriek 053

Talentfabriek 053 is vorige maand druk bezig geweest met de voorbereidingen in ruimte 1.11 voor de opening van de dansschool op 30 augustus.

Vanaf september kan je bij hen terecht voor het leren van de originele Hip Hop dansstijlen. Wij wensen hen veel plezier en succes hier in de Spinnerij!

Bekijk hieronder de toffe video die zij hebben gemaakt!