Terug naar overzicht

Earth Charter Day 2019

Op 29 juni vieren wij elk jaar het International Earth Charter Day. Op 29 juni 2000 is het Earth Charter document gelanceerd en sindsdien wordt dit elk jaar op deze datum wereldwijd gevierd door de communities die dit een warm hart toedragen.

Wat is het Earth Charter nu eigenlijk? Behalve een document is het ook een mondiaal maatschappelijk initiatief om samen de wereld te verbeteren. De waarden en principes die hierin staan zijn van onschatbare waarde om een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld te realiseren. Belangrijke onderwerpen zijn dan ook menselijke waardigheid, respect, vrede en democratie, ecologische integriteit, sociaal-economische gelijkwaardigheid en de rechten van vrouwen.

Het Earth Charter is relevanter dan ooit. Het is nu of nooit. Wij leven in een tijd waarin grote verandering in ons denken en doen nodig is, en de waarden uit het document zorgen dan ook voor een belangrijk kompas in deze.

De Earth Charter Day is een dag om samen met de community te vieren en om even stil te staan bij wat wij zelf allemaal kunnen doen voor een betere wereld. Vanuit World of Walaen de Spinnerij besteden wij hier dan ook graag wat aandacht aan. Vandaag zal ons servicepunt in het teken staan van het Earth Charter, delen wij fruit uit en vertellen wij je natuurlijk graag wat meer hierover.

Wil je zelf wat meer informatie opzoeken over het Earth Charter? Kijk dan eens op de websites van Earth Charter Nederland of Earth Charter International.

Earth Charter Day 2019 Spinnerij Oosterveld

Deel het op social media

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik