Terug naar overzicht

Ecosystemen, Earth Charter stijl

Misschien heb je ze al eens gezien in de Spinnerij, de mini eco systemen. Om vandaag het Earth Charter in de spotlight te zetten vertellen wij je dan ook graag wat over de gedachte achter dit systeem. Eén van de principes van het Earth Charter omvat het beschermen en herstellen van de ecologische systemen van onze aarde. Het mini ecosysteem brengt dit principe in de praktijk, op kleine schaal. In dit kleine ecosysteem wordt dit gerealiseerd door:

Het duurzaam gebruik maken van de beschikbare middelen; in het geval van het mini ecosysteem is dit o.a. mogelijk doordat het water haar eigen kringloop heeft. Geen gebruik te maken van chemicaliën. Het intact laten van de grond. Het beschermen van de biodiversiteit; de planten leven op gerecyclede zuurstof en voedingsstoffen. Laat de natuur haar eigen gang gaan.

Eén van de belangrijke resultaten van dergelijke systemen op grote schaal is voedselveiligheid (voedzaam, gezond en schoon eten) voor zowel de mens als de rest van onze planeet. Het mini ecosysteem bewijst dat het mogelijk is; samen kunnen wij de stappen zetten om middels kleine initiatieven als deze de grote uitdaging aan te gaan.

Deel het op social media

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik