Terug naar overzicht

Kick-off evenement Solar Team Twente

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Solar Team Twente. Dit enthousiaste team bestaande uit studenten van Saxion en Universiteit Twente, tezamen met een uitgebreid en innovatief netwerk, draagt bij aan de ontwikkeling van technologieën en innovaties om zonne-energie zo efficiënt mogelijk in te zetten als een energiebron voor voertuigen. Dit doen zij door het maken van de beste auto op zonne-energie ter wereld. Zij dagen de toekomst van stedelijke mobiliteit uit en zijn van onschatbare ware voor de ontwikkeling van duurzame mogelijkheden betreft mobiliteit.

Op woensdag 21 november organiseerden zij het kick-off evenement in Spinnerij Oosterveld, waarbij het team samen met partners stil stond bij de rijke historie van het team, maar ook vooruitblikte op een bijzondere toekomst.

Zij focussen zich onder andere op drie van de UN Global Goals (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen), te weten affordable and clean energy (7), sustainable cities and communities (11) en industry, innovation and infrastructure (9). Het ultieme doel is om samen bij te dragen aan een betere toekomst in innovatie, educatie en duurzaamheid. Wij vinden het dan ook ontzettend gaaf dat wij het team mochten verwelkomen in de Spinnerij voor het kick-off evenement.

Op 13 oktober 2019 doen zij mee aan de Bridgestone World Solar Challenge, een race in Australië voor auto’s die rijden op zonne-energie. Het team doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Meer weten over Solar Team Twente? Kijk vooral eens op hun website!

(Foto’s gemaakt door Renna Vliem)

Deel het op social media

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik