Terug naar overzicht

Studenten ROC van Twente in Spinnerij Oosterveld

Waarom je de studenten van het ROC kan tegenkomen

Van veel huurders en bezoekers krijgen wij regelmatig vragen over de studenten die in en om het pand aan het werk zijn. Graag vertellen wij je dan ook wat meer over de bezige bijen van het ROC van Twente en wat zij hier allemaal doen!

Het ROC van Twente zit in ruimte 0.03 van de Spinnerij gevestigd met een aantal verschillende opleidingen, welke onder te verdelen zijn in twee delen. Allereerst is het “CollegeLeerBedrijf M&Ooi Geregeld!” met haar tweedejaars studenten aanwezig op elke dinsdag tussen 9:00 uur en 14:00 uur.

Verschillende niveau 4 opleidingen

Het collegeleerbedrijf bestaat uit drie verschillende niveau 4 opleidingen, namelijk de Juridische opleiding, Financiële opleiding en de opleiding tot Management Assistant. Zij werken met opdrachten die 10 weken duren, waarbij er een grote focus ligt op de “21st century skills” en de toepassing hiervan in de praktijk. Middels deze opdrachten werken zij voor diverse opdrachtgevers vanuit de beroepspraktijk. Mooie voorbeelden van opdrachtgevers dit jaar zijn huurder Sheltersuit, Promotie Oldenzaal en Noaberkracht Dinkelland-Tubbergen, waarvoor de studenten opdrachten uitvoeren ten behoeve van het vergroten van de naamsbekendheid van deze organisaties.

Met de opdrachtgever hebben de studenten eerst een kennismaking en aan het einde van de opdracht geven zij een presentatie. Individueel krijgen de studenten een cijfer over het gehele proces en als groep krijgen zij een cijfer voor het eindproduct vanuit de opdrachtgever.

Naast het collegeleerbedrijf is de niveau 3 opleiding “Medewerker Business Support” met een klas van 18 leerlingen aanwezig op de overige dagen. De opleiding is de enige opleiding in zijn soort in Nederland en is een mix van facilitair, commercieel en administratief onderwijs. Het is een heel praktijkgerichte opleiding waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat en de leerlingen veel praktijkervaring opdoen door bijvoorbeeld tweewekelijks op bezoek te gaan bij bedrijven. Deze nieuwe opleiding wordt, mede door de unieke aanpak van de lessen, als erg positief ervaren door de studenten.

Ervaring in de praktijk

De opleidingen zijn bewust buiten de reguliere schoolgebouwen gevestigd om de studenten zoveel mogelijk in contact te kunnen brengen met het bedrijfsleven. Het ROC van Twente zou dan ook graag in contact komen met geïnteresseerde bedrijven in- en om de Spinnerij. Het collegeleerbedrijf is altijd op zoek naar meer opdrachten, dus schroom vooral niet om eens contact op te nemen!

Deel het op social media

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik