Terug naar overzicht

Evenement Werkplein Twente: Jouw kansen op werk

Op donderdag 22 maart organiseerde Werkplein Twente het evenement “Jouw kansen op werk” in meetingroom 2.03 te Spinnerij Oosterveld. Het betreft een bijeenkomst voor werkzoekenden met een secretariële of administratieve achtergrond. Voor deze groep is het namelijk niet makkelijk gebleken om een vergelijkbare baan te vinden en deze groep is daarnaast relatief lastig te overtuigen om over te stappen naar een ander soortig beroep.

De dag begon met een presentatie waarna de deelnemers kon kiezen uit vier workshops. Iedere aanwezige kon deelnemen aan twee workshops naar keuze. De workshops gingen onder andere over de kwaliteiten en competenties van de deelnemers, het vinden van de eigen kracht, het hebben van een baan voor het leven of juist voor heel even en het vinden van werk en hoe je dit handig aan kan pakken.

Afsluitend werd er een gezamenlijke netwerkborrel gehouden waarbij iedereen de gelegenheid kreeg om in gesprek te gaan met collega’s van werkgeversdienstverlening, het Leer Werk Loket en iemand die op hoogte is van alle regelingen en subsidies die bij kunnen dragen in de zoektocht naar werk.

De bijeenkomst is de start van het traject wat Werkplein Twente aanbiedt voor werkzoekenden. Het doel is dan ook om antwoord te bieden op vragen zoals: Als er geen banen meer zijn in deze branche, waar dan wel? Hoe kom ik daar en wat heb ik daarvoor nodig?

Het Werkplein Twente informeerde tijdens deze bijeenkomst 60 werkzoekenden over de harde arbeidsmarktcijfers voor de administratieve sector en hebben succesverhalen gedeeld van lotgenoten die toch een overstap hebben gemaakt naar een ander beroep.

Na deze bijeenkomst krijgen de deelnemers de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek te bespreken wat zij nodig hebben, waarop vervolgens de nodige acties kunnen worden gepland, zoals het organiseren van bedrijfsbezoeken en het aanbieden van trainingen. Wij wensen de deelnemers veel succes in hun zoektocht naar een baan!

Deel het op social media

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik