Terug naar overzicht

Beltman Architecten

Beltman Architecten is een middelgroot architectenbureau in Enschede met een zeer divers opdrachtenpakket. Ons bureau is te typeren als professioneel, procesgericht en ervaren.  Maakbaarheid is een belangrijk kenmerk van onze ontwerpen. Dit zie je ook terug in de samenstelling van ons bureau. Er werken evenveel bouwkundigen als architecten.

Het bureau kent een lange geschiedenis. Gerrit Beltman begon in 1871 met het ontwerpen en tekenen van fabrieksgebouwen, waaronder Spinnerij Oosterveld. Textielfabrieken en de villa’s voor de eigenaren van de textielindustrie waren jarenlang de belangrijkste opgaves. Veel van dit soort iconische gebouwen in Twente zijn van zijn hand. In de loop der jaren zijn veel van dit soort fabrieken getransformeerd naar woongebouwen. In 1957 is de laatste Beltman uit het bureau gegaan maar de familienaam is altijd op de een of andere manier aan het bureau verbonden gebleven.

Beltman Architecten heeft zich ontwikkeld tot een multidisciplinair kennisbureau. Naast architecten, bouwkundigen en projectleiders is ook de discipline calculatie en projectcoördinatie-kwaliteitscontrole vertegenwoordigd. Het bureau is gevestigd in de karakteristieke Spinnerij Oosterveld te Enschede.

Utiliteitsgebouwen en villa’s zijn nog steeds onderdeel van de opdrachten portefeuille. Daarnaast geven wij vorm aan projecten op het gebied van herstructurering, wonen laag- en hoogbouw, zorg, kantoren en industrie, onderwijs en kinderdagverblijven, renovatie-transformatie en interieur.

Onze locatie

Ruimte 2.14 en 2.15

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik